— Картоплю від приморозків накриваю агроволокном. Висадила невелику ділянку ранньої, щоб у червні вже мати молоду. Цьогоріч сподіваюся на добрий урожай, — каже Олена Криницька, 51 рік, із міста Новограда-Волинського на Житомирщині.
— Садити треба, коли добре прогріється земля. Холодна затримує проростання. Від морозу паростки чорніють. Але важливо й не проґавити, щоб посадити у вологий ґрунт. Бо останніми роками після затяжної зими приходять різке потепління та посуха. Тоді врожаю ніякого.
На прогрітих ділянках у квітні висаджують ранні сорти картоплі. Температура землі на глибині 10 см має бути 6–8°C. Перед цим бульби пророщують. Картопля починає рости за 20 градусів тепла. Радить садити неглибоко.
Від фітофтори бульби обробляють розчином мідного купоросу: 5 г на 10 л води.
Найкращі попередники для картоплі — гарбузові, бобові, капуста.
Коментарі