Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2018 05:21

Перець садять у торф'яні таблетки

— Три роки підряд маю великий урожай перцю. Бо почала садити його в торф'яних таблетках. Цього сезону теж так робитиму. Сусідка тепер садить як я і теж має перець, — розповідає 43-річна Євгенія Шишко з селища Верхнє Синьовидне Сколівського району Львівської області.

Торф'яні таблетки — це живильне середовище, що не вимагає проведення підгодівлі та використання додаткових добрив. Завдяки універсальній структурі торфу коріння розсади повноцінно дихає. Спочатку треба підготувати таблетку, а тоді садити насіння.

— Торф'яну таблетку кладу в пластиковий стакан. Заливаю її теплою водою і чекаю півгодини. Після того утворюється ямка, в яку кидаю насіння перцю. Зверху кладу шматок торфу й утрамбовую. Ставлю в світле й тепле місце. Ближче до того, як насіння має зійти, накриваю склом.

За своєю формою торф'яні таблетки нагадують медичні, але більші за розміром. До їхнього складу входить багато мікроелементів і корисних речовин. Це добре впливає на ріст і розвиток рослин.

— Я дотримуюся правил зберігання торф'яних таблеток, термін придатності в них необмежений. Бережу таблетки в місцях, де немає вологи. Інакше вони намокнуть і після висихання стануть непридатні до висадки рослини. Обов'язково огортаю пігулку в нетканий матеріал. Так вона залишається цілою і зручною в користуванні, — додає Шишко.

Торф'яні таблетки — універсальний агропромисловий винахід, що спрощує процес вирощування розсади й насіння.

Зараз ви читаєте новину «Перець садять у торф'яні таблетки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути