понеділок, 31 серпня 2020 00:55

На початку осені підгортають капусту

 

У вересні збирають виноград. ­Оглядають лозу. Пошкоджені пагони обрізують і спалюють. Також слід підготувати ями для плодових дерев. Їх висаджують на початку жовтня.

Якщо навесні робили відводки чорної смородини, порічок, аґрусу, їх можна пересадити на постійне місце. У першій декаді найкраще садити малину. Вирізають і спалюють пагони літніх сортів, що відплодоносили. Для профілактики хвороб можна обприскати кущі 1% бордоською рідиною. На початку вересня заготовляють і висаджують живці білої й червоної порічки, а наприкінці місяця — смородини. Розпушують ґрунт у міжряддях садової суниці. Посадку треба завершити до 20 вересня.

У молодих груш і яблунь прищипують швидкорослі пагони, щоб деревина встигла визріти до морозів. Урожай збирають у дні Плоду.

Підгортають капусту пізніх сортів. Завдяки цьому утворюються додаткові корені, рослина братиме більше поживи з ґрунту.

Копають картоплю. На насіння відкладають кращі плоди й озеленяють їх. Для цього в хорошу погоду розкладають тонким шаром, залишають на 10–12 днів. Збирають коренеплоди в дні Кореня. Тоді морква, буряк, картопля, цибуля добре зберігаються.

Озимину сіють у дні Плоду.

У багаторічників, що відцвіли, зрізують стебла. Пересаджують флокси, астільби, дельфініуми. Садять тюльпани, нарциси, лілії. Півонії підживлюють фосфором і калієм.

Зараз ви читаєте новину «На початку осені підгортають капусту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути