—?Морква і столовий буряк аж до весни не втрачають хрумкість і зовсім не гниють, бо зберігаю за спеціальним рецептом, як навчила мама, — розповідає вінничанин 56-річний Олександр КРАВЕЦЬ.
Урожай господар збирає в сонячну погоду. Бо овочі мають добре просохнути після миття.
—?Як викопую моркву та буряк, ніколи не несу одразу в погріб. Бо вже до Нового року стають м'які, починають гнити, — пояснює Олександр Григорович. — Ретельно перемиваю в кількох водах. Тоді обрізаю попки та хвостики. Зрізую з обох боків до 2 сантиметрів.
Помиті та обрізані овочі просушують на сонці протягом кількох днів. Після того складають у поліетиленові пакети.
—?Головний секрет — пакети мають бути чорного кольору. Зав'язувати їх не потрібно, овочі мають дихати. Тому можна злегка прикрити, щоб туди нічого не сипалося. Я складаю пакунки з морквою по 1,5–2 кілограми. Одного такого нам вистачає на тиждень. Буряків кладу по дві-три штучки у пакет.
Коментарі