понеділок, 14 жовтня 2013 00:15

Моркву та буряк зберігають у чорних пакетах

—?Морква і столовий буряк аж до весни не втрачають хрумкість і зовсім не гниють, бо зберігаю за спеціальним рецептом, як навчила мама, — розповідає вінничанин 56-річний Олександр КРАВЕЦЬ.

Урожай господар збирає в сонячну погоду. Бо овочі мають добре просохнути після миття.

—?Як викопую моркву та буряк, ніколи не несу одразу в погріб. Бо вже до Нового року стають м'які, починають гнити, — пояснює Олександр Григорович. — Ретельно перемиваю в кількох водах. Тоді обрізаю попки та хвостики. Зрізую з обох боків до 2 сантиметрів.

Помиті та обрізані овочі просушують на сонці протягом кількох днів. Після того складають у поліетиленові пакети.

—?Головний секрет — пакети мають бути чорного кольору. Зав'язувати їх не потрібно, овочі мають дихати. Тому можна злегка прикрити, щоб туди нічого не сипалося. Я складаю пакунки з морквою по 1,5–2 кілограми. Одного такого нам вистачає на тиждень. Буряків кладу по дві-три штучки у пакет.

Зараз ви читаєте новину «Моркву та буряк зберігають у чорних пакетах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути