— У лютому закладаю теплиці з ранніми овочами, — розповідає 49-річна Олена Ковальова із села Вікторія Пирятинського району Полтавської області. — Вирощую на продаж. Знаю, на що зараз попит. Найбільше потребують мініовочів.
Мініовочі вигідно вирощувати великими партіями. Їх скуповують кафе і ресторани. Вони підходять для заморожування і маринування.
За розміром овочі менші, але торгувати ними вигідніше. Фермер має вибір: продати мініогірки по 60 гривень за кіло або дочекатися, поки виростуть, і віддавати по 10 гривень.
— Вирощую помідори, огірки, баклажани і кабачки. Але улюблениця — цукрова кукурудза сорту Мініголд. Дозріває за 15 тижнів. Качани довжиною 10 сантиметрів зручно вживати у сирому вигляді чи маринувати.
Також висіває баклажан сорту Патіо бейбі. Дає плоди завдовжки 5 см. На кущі їх до 20 штук. Це компактний сорт, виростає до пів метра.
— З куща маю 20 плодів, які дозрівають за півтора місяця. Подібно вирощую і кабачки Ізі пік грін. Вони за 50 днів після посіву мають довжину 20 сантиметрів, що дуже зручно для консервування. Ці овочі можна вирощувати у контейнерах на балконах і на городі.
Коментарі