понеділок, 17 вересня 2012 05:15

Кролям дають акацію і клен

Автор: фото: Тетяна Пральнікова
  Зуби у кролів ростуть усе життя. Аби гризуни не сточували їх об дошки клітки, їм щодня дають свіжі чи сушені гілки фруктових дерев, ліщини, верби, граба
Зуби у кролів ростуть усе життя. Аби гризуни не сточували їх об дошки клітки, їм щодня дають свіжі чи сушені гілки фруктових дерев, ліщини, верби, граба

47-річний Олександр Піддубний у лютому цього року купив на ринку Черкас пару великих сірих кролів. Заплатив 700 грн. Кролиця була вагітна.

— Чоловік із села Свидівок обіцяв, що в березні будуть кроленята. Дав свій мобільний, якщо потрібна буде консультація. Кролів відвіз до матері в село — там кілька років пустували клітки, — розповідає Олександр Григорович.

У кінці березня кролиця привела 10 дитинчат.

— Відсадили її через два місяці. Кроленята почали сильно гризти клітку — наробили таких дірок, що ледь не повипадали. Прийшлося набивати дошки. Пробував міняти їм корм, але це не помогло. Гризли переважно вночі.

Олександр згадав про номер телефону продавця кролів.

— Порадив не панікувати, бо це домашні гризуни. У них усе життя ростуть зуби, які треба сточувати. Тому кролям варто забезпечувати твердий корм. Для цього підійдуть гілки з ліщини, граба, верби, акації та клену. Згодяться й із саду. Дуб, сосну й ялину продавець давати не радив. У нас під пагорбом повно акації, то зразу наламали цілу ряднину гілок. Дали трохи зав'янути і накидали у клітку. Так кролі обсіли гілки, як горобці. Поїли до тріски. На ніч ще поклали.

Стежить, щоб тварини весь час мали, що гризти. Із тих пір кліток не псують. На зиму господар запасе гілля фруктових дерев.

Зараз ви читаєте новину «Кролям дають акацію і клен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути