У червні плодові дерева формують зав'язь плодів. Щоб запобігти осипанню, необхідно дати кущам і деревам достатньо вологи. Підживлюють сад органічними добривами. Корисно замульчувати ґрунт навколо ягідних кущів — аби запобігти швидкому випаровуванню вологи. Слід також стежити, щоб на деревах не з'явились шкідники й хвороби.
У першій декаді закінчують висаджувати помідори й кабачки. Овочеві культури підживлюють, рихлять міжряддя, борються з хворобами, знищують бур'яни. Картоплю підгортають на початку червня, коли висота пагонів сягає 15–18 см. Підсипати вологим ґрунтом краще після дощу.
Основний урожай суниці збирають у червні. Робити це краще вранці, коли спаде роса. Щоб запобігти псуванню ягід, у міжряддя стелять солому.
В озимого часнику з'являються квіткові стрілки, які забирають поживні речовини. Щоб не втратити врожаю, їх слід обламати. Можна розкласти у міжряддя капусти й помідорів — це відлякує шкідників.
Сіно косять у дні Цвіту. Так воно буде ароматне й добре зберігатиметься.
У квітнику слід підживити півонії та багаторічники. В суху погоду обов'язково поливайте квіти.
Коментарі