Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2018 07:05

Карликові троянди підживлюють кропивою

— Карликові троянди — мої улюбленці. Цвітуть усе літо, мороки з ними мало. Не треба робити обрізок або частих підживлень, про які весь час забуваю, — говорить Наталія Смірнова, 33 роки, з міста Буча Київської області. — Обсадила ними бордюр уздовж доріжки, яка веде до дороги. Так люди одразу бачать красу.

Садить ці квіти також у горщики. Потім чіпляє їх на балкон другого поверху будинку. Виростають карликові троянди заввишки 20–30 см. Цвітуть невеликими суцвіттями. Є різні види — колючі й без шипів.

— Завела вдома сорт Колібрі. Має махрові пухкі квітки, що ростуть суцвіттями по три-п'ять штук помаранчевого кольору. Також сорт Даніела із загостреними пелюстками, які спочатку рожево-білого відтінку.

Троянда Патіо трохи вища за інших — 45 сантиметрів. Росте у формі куща, який всипаний квітками подібними до міні-піо­нів. Маю червоний сорт Кордула й малиновий із білими смугами Ароу фолієс.

— У середині літа поливаю підживкою з кропиви. Цього добра біля гаражів повно, а квітам із нього одна користь.

Наповнює 10-літрове відро порізаною кропивою і заливає водою. Сипле склянку золи й перемішує. Настоює добу. Розводить із водою у співвідношенні 1:10 і поливає кущі квітів.

Зараз ви читаєте новину «Карликові троянди підживлюють кропивою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути