Ексклюзиви
понеділок, 05 серпня 2013 00:15

Груші Вільямс пахнуть мускатом

Сад закладають восени, бо у ґрунті багато вологи. Погода не спекотна. Саджанцям вистачає часу, щоб прижитися. Садівники радять визначитися із сортом улітку. Знайти ліцензованих виробників саджанців, заздалегідь замовити. Проконсультуватися з фахівцями щодо добрив для посадки.

— Стає популярною груша, — каже кандидат сільськогосподарських наук 46-річний Олексій Муляр. — Містить більше корисних речовин, ніж яблуко. Її радять вживати при хворих нирках. Починає плодоносити на другий-третій рік. І врожаю дає багато — по 100 кілограмів із дерева. Її масово садять у Китаї, плоди звідти везуть в Україну. Тому на базарі грушки коштують, як заморські фрукти. Раніше щедро плодила лише у Криму. Тепер через потепління — у регіонах. Вигідне дерево і тим, що живе довго — 95-100 років.

Продавець саджанця має надати свідоцтво карантинної служби, державної помологічної інспекції, що стежать за чистотою сорту. Дерево має бути марковане позначкою назви сорту.

— Не довіряйте фотографіям. Проконсультуйтеся з фахівцями, досвідченими садівниками. Сорт може не дати бажаного результату у ваших умовах. Якщо добре родить на Поліссі, то на Львівщині може плодоносити зле.

Улюбленим сортом Олексія Петровича є Вільямс Літній. Плід важить до 180 г, має рум'янець. Соковитий, з винно-солодким смаком, мускатним ароматом.

— Гурманам також рекомендую сорти Любимиця Клаппа, його ще називають Фаворитка, і Бере Жифар. Зняті за 10 днів до остаточної стиглості плоди зберігаються в холодильнику до півтора місяця.

Зараз ви читаєте новину «Груші Вільямс пахнуть мускатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути