Ексклюзиви
середа, 08 жовтня 2008 16:29

Ґрунт від дротянки обробляють "Престижем"

"Цього року на городі багато дротянки. Підкажіть, як захистити від шкідника картоплю та моркву?" — запитує 84-річна Ганна Сиротенко із села Старосілля Городищенського району Черкаської області.


— Дротянка, або личинки жука-ковалика, найчастіше з"являється на полях, де багато пирію, — каже завідувач відділу технологій Інституту картоплярства Петро Каліцький, 71 рік. — Зовні личинки схожі на тонкий дріт, рухливі, підгризають коріння й ушкоджують стебла біля землі.

На одному місці дротянка може жити до 3 років. Тому навіть якщо зробити на ділянці сівозміну й через кілька років посадити тут картоплю або моркву, коренеплоди знову можуть бути ушкодженими.

— Посадкову бульбу та ґрунт від дротянки потрібно обробити інсектицидами "Престиж" або "Круїзер". Єдине, не бажано обробляти засобами ранні сорти картоплі, бо препарат не встигне повністю вийти із рослини на момент збору.

Якщо ґрунт удобрюють седератами, вони можуть привабити дротянку. Тому перед тим, як сіяти жито, його насіння потрібно обробити інсектицидами із розрахунку 1 л на 1 т.

— При обробці "Престижем" середньостиглих і пізніх сортів картоплі потрібно враховувати, що термін дії препарату складає 60 днів, — каже Петро Каліцький. — Для боротьби з колорадським жуком цього вистачає, а від дротянки препарат допоможе частково.

Зараз ви читаєте новину «Ґрунт від дротянки обробляють "Престижем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути