Площі посівів солодкої кукурудзи щороку зростають. За словами агроексперта Михайла Нагорняка, фермери навчилися конвеєрній технології вирощування та комбінування її з іншими ранніми культурами — відповідно, збирати два врожаї за сезон.
Господарники на півдні Вінниччини, поблизу кордону з Молдовою, традиційно вирощують ранню редиску. Зібравши її, висівають ультраранню солодку кукурудзу, тому збирають два врожаї.
Фермер із Київщини 40-річний Павло Йосипенко висіває овочевий горох, а потім солодку кукурудзу. Гібриди обирає ранні — Дейнеріс, Роттердам, Мармурова чи Білий Кролик. Адже починаючи із 22 червня день стає коротший і пізні сорти не встигають дозріти.
Відомо, що перший качан коштує 10–15 грн. Із 30 соток збираємо 20 тис. качанів і заробляємо 300 тис. грн.
— Завдяки потужному стартовому росту навіть у холодному ґрунті та достиганню за 68–69 днів наші надранні Дейнеріс і Роттердам мають великий качан. Дуже смачне зерно, бо суперсолодке — цукрів понад 22 відсотки. Ви отримаєте надранню продукцію, коли ціна доходить до 15–20 гривень за качан, — розповідає директор компанії "Мнагор" 40-річний Михайло Нагорняк.
Також в цьому сезоні компанія "Мнагор" із канадськими вченими здійснили технологічний прорив. Одними з перших в Європі застосували технологію "Радікс перфекта", що надає стійкості до ранньовесняних холодів і посухи.
Хто не чекає до весни та замовить насіння до Нового року — тому суттєва знижка й пакет насіння в подарунок. Телефонуйте: 0(67) 432 32 53.
Коментарі