четвер, 12 липня 2007 19:53

Дайкон треба сіяти через півметра

67-річна Світлана Черинченко, відтоді як вийшла на пенсію, кожне літо проводить на дачі у селищі Велика Димерка на Київщині. Днями жінка збирається сіяти дайкон — родич редьки з більш солодкими та смачними плодами. Дайкон невибагливий до умов — ростиме на будь-якій землі.

— Грядку перекопую, вибираю весь бур"ян. Розкидаю трохи перегною та компосту. На дайконі майже завжди селиться хрестоцвітна блошка, то від неї сиплю в землю попіл. А тоді трушу й на самі рослини, — ділиться жінка.

Насіння сіє у рівчачки на глибину 3–5 см. Відстань між рядами має бути щонайменше півметра. Сходи пробиваються за тиждень.

— Коли розпустилися два-три листочки, рядок проріджую. Буває одного разу замало, тоді пізніше знову висмикую зайві ростки. Треба, щоб вони були за десять сантиметрів один від одного, — продовжує городниця.

Коренеплоди спіють у кінці жовтня. Світлана Черинченко додає дайкон у салати, робить з нього сік. Каже, цей овоч дуже корисний.

Зараз ви читаєте новину «Дайкон треба сіяти через півметра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути