67-річна Світлана Черинченко, відтоді як вийшла на пенсію, кожне літо проводить на дачі у селищі Велика Димерка на Київщині. Днями жінка збирається сіяти дайкон — родич редьки з більш солодкими та смачними плодами. Дайкон невибагливий до умов — ростиме на будь-якій землі.
— Грядку перекопую, вибираю весь бур"ян. Розкидаю трохи перегною та компосту. На дайконі майже завжди селиться хрестоцвітна блошка, то від неї сиплю в землю попіл. А тоді трушу й на самі рослини, — ділиться жінка.
Насіння сіє у рівчачки на глибину 3–5 см. Відстань між рядами має бути щонайменше півметра. Сходи пробиваються за тиждень.
— Коли розпустилися два-три листочки, рядок проріджую. Буває одного разу замало, тоді пізніше знову висмикую зайві ростки. Треба, щоб вони були за десять сантиметрів один від одного, — продовжує городниця.
Коренеплоди спіють у кінці жовтня. Світлана Черинченко додає дайкон у салати, робить з нього сік. Каже, цей овоч дуже корисний.
Коментарі