— Шкірки з банана не викидаю. Роблю з них добриво. Весною та літом беру їх свіжі, а зимні засушую, — говорить Федір Степанюк, 54 роки, з міста Славута Хмельницької області. — Від такого підживлення рослини швидше ростуть, їх менше вражають шкідники.
Промиває шкірки у воді з милом, щоб зняти восковий наліт. Розрізує на шматки і висушує у духовці. На сонці не можна, бо почнуть гнити. Висушена шкірка має легко кришитися в руках. Складає в кавомолку або ступку і подрібнює. Вносить по 1 ст. л. бананового порошку під кожну рослину.
Також готує настій зі свіжих шкірок. Кладе їх три штуки в 3-літрову банку, заливає водою доверху. Настоює три дні і розводить порівну чистою водою. Поливає рослини під корінь.
Коментарі