Ексклюзиви
понеділок, 07 вересня 2020 06:45

Апетит свиням піднімає розсіл

— Свині лежать і не хочуть їсти. Думав, потруїв їх забродженими продуктами. Бо в кориті від спеки закисають залишки їжі, ще й мухи злітаються. Тому тепер рештки перед новим годуванням викидаю, — розповідає Василь Круть, 61 рік, із села Радошівка Шумського району Тернопільської області.

— Потім зрозумів, що не треба давати багато запареної дерті, каш. Крупи — не літня їжа. Бродить у кориті й дає тваринам багато енергії, яка в спеку їм непотрібна. Тільки організм зневоднює. Від цього вони мучаться.

Годує свиней гичкою буряків, тертими кабачками й гарбузами. Також дає люцерну або кропиву з водою та сухою дертю. Взимку її запарює. Від зелені краще працює шлунок і глисти не заводяться. Щоб свині мали гарний апетит, додає склянку розсолу з квашених овочів.

— Якщо не хочуть його пити, даю риб'ячий жир. Він у ветаптеці не дефіцит. Кидаю по чайній ложці на відро їжі, — каже Василь Круть.

Зараз ви читаєте новину «Апетит свиням піднімає розсіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути