— Щороку садила полуницю і мала гарний врожай. Але якось не змогла ніде купити розсаду улюбленого сорту. В магазині порадили саджанці жимолості. Придбала і тепер у моєму саду — це найперша ягода, яку можна з'їсти, — каже 36-річна Світлана Панейко зі Старого Села у Львівській області.
Перші плоди жимолості дозрівають у кінці травня — початку червня. Культура швидкоплідна. Дворічні рослини цвітуть і зав'язуються в рік посадки.
— Ягоди на смак нагадують суміш полуниці, ківі, барбарису і лохини.
У народній медицині відваром із плодів і листя лікували хвороби очей, ангіну, стоматит. Ягоди використовували як судиноукріплювальний засіб у разі гіпертонії та під час розладу шлунково-кишкового тракту.
— Жимолость стійка до поганих погодних умов. Щороку збираю стабільний врожай. Ягоди майже не пошкоджуються шкідниками і хворобами. А для захисту не треба використовувати хімічні препарати. Це полегшує догляд і домашню роботу, — розповідає Світлана Григорівна.
Жимолость ідеально підходить для виробництва органічної ягоди, попит на яку стабільно зростає по всій Європі й Північній Америці.
В Україні рослина ще мало поширена і її не зустрінеш на полицях супермаркетів. Останніми роками виробилася стійка тенденція до закладки нових плантацій.
Замовити жимолость й отримати консультацію щодо посадки можна на сайті titovchp.uaprom.net,
або за телефонами 0(99) 415 00 15, 0(63) 461 88 32, 0(67) 629 94 55.
Коментарі