понеділок, 19 лютого 2018 00:20

Яблука Cтаркримсон зберігаються до восьми місяців

— По саджанець Старкримсон делішес їздила в інший район. Було в мене раніше таке дерево, але всохло. На базарі не могла знайти, купила в розпліднику, — каже Любов Миронюк, 46 років, із смт ­Кеги­чівка Харківської області. — Це не яблука, а казка. Як намальовані, а всередині — солодкі. Такі соковиті, що нектар аж по руках стікає.

Яблука подовженої форми. Спочатку зелені, після дозрівання стають темно-вишневі.

— Весною треба встигнути посадити саджанці, доки не полопаються бруньки. Інакше дерево не приживеться.

Яма має бути діаметром не менше 60 см, стільки ж — углиб. На дно кидає 5–10 кг гною чи перегною. На 10–15 см засипає землею й робить ­горбик. На нього ставить корінь ­саджанця. Не має торкатися гною. Притрушує ґрунтом, утоптує. Поливає. На одне дерево — 20 л води.

— Важливіша не глибина, а підготовка ґрунту. В пісок додайте торфу чи перегною і третину глини. Втримає вологу, не так швидко вимиються поживні речовини. У чорнозем і важкі глинясті ґрунти насипте третину піску. Це рихлить землю і рослина швидко піде в ріст.

Дерево виростає заввишки 3–4 м. Перший врожай дає на третій рік, майже 30 кг. Далі він збільшується до 100–120 кг. Яблука достигають наприкінці вересня й зберігаються в погребі сім-вісім місяців.

Зараз ви читаєте новину «Яблука Cтаркримсон зберігаються до восьми місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути