Ексклюзиви
пʼятниця, 18 вересня 2020 16:31

В яких дачних справах необхідна зубна паста та ополіскувач для ротової порожнини

В яких дачних справах необхідна зубна паста та ополіскувач для ротової порожнини
Коренева гниль вражає всі без винятку рослини. У боротьбі з нею допоможе розчин на основі зубного порошку. Фото: PhotoMIX Company from Pexels

Зубна паста забезпечує не лише здоров'я ротової порожнини, але й застосовується для боротьби зі шкідниками та знезараження ґрунту.

Знищує фітофтору

Фітофтора ворог томатів, перцю, картоплі та баклажанів. Грибок Phytophthora infestans, який викликає цю хворобу, чутливий до складу будь-якої відбілюючої зубної пасти. Для розчину слід розвести вміст середнього за розміром тюбика в 10 літрах теплої води до повного розчинення. Отриманою рідиною обприскують як хворі, так і здорові кущі.

Від шкідників

Окрім цього нею обробляють посадки від навали шкідників - попелиці, бліх, мурашок. Для цього використовують ополіскувач для порожнини рота, що містить екстракт евкаліпта, м'яти. Необхідно змішати 200 мілілітрів будь-якого ополіскувача та 2 літри води, заправити в пульверизатор і обприскати овочеві, ягідні культури, а також дерева та чагарники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому помідори стають м'якими та втрачають смак

Проти гусениць, слимаків, попелиці, капустяної білявки, хрестоцвітних блішок добре допомагає такий розчин: 70 грамів зубної пасти розводять в 10 літрах води й залишають на кілька години настоятися. Потім перемішують і оброблюють плодові дерева і чагарники.

Проти кореневої гнилі

Коренева гниль вражає всі без винятку рослини. У боротьбі з нею допоможе розчин, із зубного порошку. Його беруть 2 столових ложки та стільки ж деревної золи й столову ложку мідного купоросу. Інгредієнти змішують, додають трохи води, щоб вийшла кашоподібна суміш. Під хворою рослиною розгрібають ґрунт до коренів і змащують їх отриманою речовиною. Обробляють і стебла. Потім присипають коріння сухою землею і затінюють оброблені ділянки.

Якщо ви думаєте, що восени роботи, пов'язані із виноградом обмежуються збором урожаю - помиляєтеся. Окрім цього його потрібно полити, підживити, захистити та обрізати.

Зараз ви читаєте новину «В яких дачних справах необхідна зубна паста та ополіскувач для ротової порожнини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути