пʼятниця, 18 вересня 2020 13:00

Чому помідори стають м'якими та втрачають смак

Чому помідори стають м'якими та втрачають смак
Досвідчені городники радять саджати лише ті сорти томатів, для яких є сприятливим клімат вашого регіону. Фото: mali maeder from Pexels

Мабуть, у кожного дачника хоча б раз у житті була ситуація, коли вирощені томати не виправдали сподівань. Розрізаєш плід, а він м'який та немає смаку. Насправді є кілька причин, які на це впливають.

Все залежить від сорту. Дослідження довели, чим вищі прагнення і досягнення селекціонерів у області вирощування гібридів, тим негативніше це позначається на їх смаку. Одне з побічних явищ у врожайних гібридів — пухкий м'якуш і ледь відчутний смак. Тому, якщо ви не женетеся за рекордами, гігантів краще не вирощувати. Натомість обрати "золоту" середину між габаритами, врожайністю і смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди подіти непотрібне бадилля картоплі та моркви восени

Досвідчені городники радять саджати ті сорти томатів, для яких є сприятливим клімат вашого регіону. Універсальними є невибагливі сорти, які приживаються майже скрізь. Окрім цього помідори не люблять дощі та хмарну погоду - це сонцелюбні рослини.

Пухкими та без смаку плоди стають ще й у тому випадку, якщо їх перенаситити, або не додати добрива. Особливо цим грішать любителі азоту, щоб вони швидше і краще зростали. Результат - томати швидко дозрівають, а ось їх смак залишає бажати кращого. Досвідчені томатоводи рекомендують підгодовувати помідори не лише органікою, але і комплексними добривами. Робити це не більше, ніж 4-5 разів протягом сезону.

Щоб в майбутньому уникнути не якісного врожаю, потрібно чітко дотримуватися графіка підгодівлі томатів.

Штамбові помідори ростуть не вище 70 см, дають врожай до приморозків. Пасинкування їм не потрібне. Рослина формує одне товсте стебло. Воно не гнеться од вітру чи плодів. Тому не треба ставити тичок. Розсада майже не хворіє, добре приживається.

Зараз ви читаєте новину «Чому помідори стають м'якими та втрачають смак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути