Ексклюзиви
середа, 16 вересня 2020 12:36

Куди подіти непотрібне бадиллям картоплі та моркви восени

Куди подіти непотрібне бадиллям картоплі та моркви восени
Зелену гичку буряка і моркви господині застосовують в кулінарії. Фото: fermerstvo.net

Найчастіше бадилля викидають, або спалюють. При цьому жоден із цих методів не є правильним. Є кілька варіантів, як можна використовувати бадилля картоплі, томатів, баклажанів з вигодою для власної ділянки.

Якщо ви маєте садовий подрібнювач - він стане в пригоді. Адже перероблену мульчу можна використати, як добриво для дерев та квітів.

У разі відсутності пристрою, бадилля буряка, брукви та моркви можна залишити прямо на грядках після збирання врожаю. За зиму воно перегниє, вимерзне й удобрить ґрунт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сад восени: 5 найважливіших процедур для дерев та кущів

На додаток, зелену гичку буряка і моркви господині застосовують навіть в кулінарії. Наприклад, морквяну ріжуть на салати, а бурякову — використовують для приготування голубців.

Що стосується картоплиння, завдяки великому вмістові соланіну, воно відлякує гризунів. Через що восени, коли миші шукають затишне містечко для зимівлі, стане для вас знахідкою.

А от бадилля кабачків зазвичай розростається до таких обсягів, що спалити або викинути його стає проблемою. Тому слід порубати рослину сокирою та відправити у компост.

В осінній період господині заготовлюють не лише консервацію на зиму, але і свіжі овочі. Наприклад, томати зберігаються протягом 2 місяців, а от морква - може простояти й рік.

Зараз ви читаєте новину «Куди подіти непотрібне бадиллям картоплі та моркви восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути