середа, 13 січня 2021 13:10

Саморобний фонтан у саду створює казкову оазу
14

Як зробити фонтан у саду
Фото: zelenasadyba.com.ua
Як зробити фонтан у саду
Як зробити фонтан у саду
Як зробити фонтан у саду
Як зробити фонтан у саду

Фонтан - один з найефектніших елементів оформлення ландшафту, який зволожує повітря. В спекотні дні біля таких "оазисів" буде комфортно та прохолодно.

Є різні види фонтанів. Занурювальний - спеціальна насадка, через яку по трубопроводу подається вода. Він встановлюється всередині водойми та бере з нього воду за допомогою спеціальної помпи.

Стаціонарні фонтани можуть бути встановлені у будь-якому місці ділянки. Вони мають розпилювач, через який подається струмінь води і падає в чашу фонтану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верба в ландшафтному дизайні: 5 незвичайних видів для саду

Щоб вода не випаровувалася дуже швидко, бажано робити водойму у притіненому місці ділянки. Щоб камені виглядали більш привабливо, слід використовувати не більше, ніж дві різні породи. Підійде бруковий камінь, велика галька, граніт. Ними можна облаштувати бордюр по периметру чаші.

Потужність помпи залежить від типу фонтану. Чим більше потужність, тим вище струмінь.

У саду можна зробити не тільки фонтан, а й сухий струмок. Він у ландшафтному дизайні створює враження, що вода джерела тільки висохла. Найближчий дощ знову поверне його до життя.

Він дуже простий у догляді, на відміну від водойми. Також для його створення не буде потрібно значних капіталовкладень. Вибір місця, оформлення контура, підбір матеріалів, облаштування котловану і установка каменів займуть 2-3 дня простота в догляді.

Зараз ви читаєте новину «Саморобний фонтан у саду створює казкову оазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути