Ексклюзиви
середа, 28 жовтня 2020 20:06

Показали натуральний метод оновлення ґрунту на городі

Город добре підживлювати старим бадиллям. Його скласти теплі грядки, які вигадав Володимир Розум. Виходить натуральний бутерброд з кількох шарів. Не можна пропустити жодного.

Автор: woodstock24.ru
  Між овочевими грядками роблять теплі з органіки
Між овочевими грядками роблять теплі з органіки

Грубі гілки потрібні для повітрообміну. Тонкі стебла й інша органіка розкладаються на перегній. Важливо, щоб картоплиння було необроблене препаратами від колорадського жука. Вони вбивають мікроорганізми.

За цією технологією можна відновити навіть землю, як порох. Тоді що в неї не посади, то буде родити навіть у період посухи.

Етапи роботи:

1. Город поділяти на органічну, кормову й газонну зони. Перша завширшки 60 см, інші дві — 30 см. Органічну восени закласти відходами з городу та саду. Газонну залишити для проходу. А кормову навесні засіяти городиною.

2. Для органічної зони викопати рівчак. Землю викласти ліворуч і праворуч завширшки 30 см. Так формувати кормові грядки, на цих горбах сіяти овочі.

3. У рівчак покласти гілля, стебла кукурудзи, картоплиння, гарбузиння і бур'ян. Накрити опалим листям, соломою, фруктами-падалицями.

4. Полити окропом або біопрепаратами. Взяти розчин з ем-бокашами — біоорганізми, висушені на висівках. Розводить 100 г на 10 л води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали обов'язкові роботи з садом у листопаді

5. Навесні грядку можна докласти. Поступово органіка перегниває, виділяє тепло й живить корисними речовинами ґрунт. Земля від цього оновлюється і знезаражується. Технологія підвищує врожайність на третину.

Лише новачок може не знати, яким ненависним для городників є бур'ян. Адже позбутися його вкрай важко, при цьому на прополку витрачається багато часу та сил. Досвідчені садівники дослідили це питання і знайшли оптимальний вихід. Ділянка без чагарників можлива за умови дотримання трьох правил.

Зараз ви читаєте новину «Показали натуральний метод оновлення ґрунту на городі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути