вівторок, 30 червня 2020 14:09

Назвали натуральні добрива для збільшення врожаю полуниці

Назвали натуральні добрива для збільшення врожаю полуниці
Полуниця довше родить від кропиви. Фото: pro-of.com.ua

Полуниця довше даватиме врожай від натуральних добрив. Такі підживлення сприятимуть швидшому дозріванню ягід та збільшенню їх цукристості.

Кропива

Настій з цієї трави містить багато азоту і калію. Вони зроблять полуницю солодшою і ароматнішою.

Для приготування добрива, змішати подрібнені листя і пагони кропиви. Засипати у відро 10 л на 2/3 його об'єму. Залити гарячою водою, закрити кришкою, поставити на сонячне місце і перемішувати раз в день. Через тиждень засіб процідити і розвести водою в пропорції 1:10. Поливати по 1 л під кожен кущ.

Дріжджі

Від такої підгодівлі полуниця зміцниться імунітет, і вона рідше буде хворіти. Варто змішати 1 ст. л. сухих дріжджів з 2 г кислоти аскорбінової, 2 ст. л. цукру і 2 жмені землі. Залити їх 5 л води 38 °C. Через добу у настій налити 10 л води і полити з розрахунку 1 л під кожну рослину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали груші незвичайної форми, які економлять місце в садку

Попіл

У цьому добриві багато калію та фосфору. Його можна внести в сухому вигляді по жмені на кущ. Або приготувати і розчин. Всипати 1 склянку золи в відро місткістю 10 л. Залити 1 л окропу і перемішати. Після заповнення ємність долити водою доверху. Вносити по 1 л під кожну рослину.

Коров'як

Розвести добриво з водою у співвідношенні 1:15. І поливати по 1 л розчину на один кущ 2 рази на 10 днів. Не підживлювати кущі полуниці вдень, можуть "згоріти" листки. Варто відкласти процедуру, коли знизиться активність сонця.

Кроти можуть перепсувати всю грядку з овочами та садок. Не менше шкоди від них і квітнику, коли ті викорчовують дорогі кущі.

Кроти дуже сильні і швидкі. Ловити шкідника руками складно та небезпечно. Тварина спритно вивертається і може вкусити людину.

Биті пляшки, матове скло, леза для гоління, нафталінові кульки, луги і людське волосся в норі на кротів не діє. Про правильні засоби боротьби далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Назвали натуральні добрива для збільшення врожаю полуниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути