понеділок, 22 червня 2020 16:07

Показали груші незвичайної форми, які економлять місце в садку
4

Колоновидні груші не потрібно обрізати
Колоновидні груші не потрібно обрізати
Колоновидні груші не потрібно обрізати
Колоновидні груші не потрібно обрізати

Потепління клімату дозволяє експерментувати із деревами. Почали родити абрикоси та персики. Щоб усе вмістити в садку, вибирають саджанці, які займають мало місця. Це колоновидні сорти. На них врожай такий ж самий, а крона не розтилається широко в сторони. В них майже повністю немає бічних гілок.

Про це розповідає садівниця Людмила Козир із Львівщини.

Колоновидні груші виростають у висоту не більше 2 м. Зручно зривати плоди з дерева. Стовбур густо обростає короткими гілками з плодами.

"Щоб не було затримки з плодоношенням, треба садити поблизу інші види колоновидних дерев. Вони будуть один для одних запилювачами. Маю ще жовтенький сорт Ніжність. Плоди в них менші. Десь по 150 грам. На дереві довго висять зеленими. А потім різко стають наливними, як сонце", - переконує жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вертикальна грядка: як отримати максимальний урожай

Найменш примхливіша осіння груша Сапфіра. І клопоту біля неї немає і багато дає соковитих плодів. Родить у вересні і гарно лежить до січня. Дає 200 грамові плоди, які треба швидко зняти з дерева, щоб не перестигли. Продовгасті груші мають червоно-фіолетовий колір. Перший врожай дає на третій рік. І так 13-15 років, далі поступово засихає. З одного дерева можна одержати 5- 8 кг груш.

Садити груші можна в жовтні і березні на відстані 1 м один від одного.

Обрізати дерево непотрібно. Хіба що видаляти засохлі гілки. Щоб на дереві було більше зав'язі поблизу садить колоновидний абрикос Зоряний і персик сорту Сувенір. На ньому ростуть персики по 150–200 г. Вони солодкі та пахнуть ананасом. Також має персик Штайнберг з дрібнішими плодами, але солодшими.

Колоновидні дерева стійкі до багатьох захворювань дерев, але шкідливих комах все ж бояться. Щоб їх відлякати садять поблизу мелісу або чорнобривці, які мають специфічний сильний аромат, який відлякає паразитів.

Кожен господар знає настільки важливо вчасно помітити та знешкодити шкідника. Адже від цього залежить чи вдасться цього року зібрати врожай.

Про шкідників далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Показали груші незвичайної форми, які економлять місце в садку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути