четвер, 18 червня 2020 15:01

Назвали дієвий спосіб боротьби з кротами

Назвали дієвий спосіб боротьби з кротами
Кроти на городі: шкідника відлякують пляшкою. Фото: zhzh.info

Кроти можуть перепсувати всю грядку з овочами та садок. Не менше шкоди від них і квітнику, коли ті викорчовують дорогі кущі.

Кроти дуже сильні і швидкі. Ловити шкідника руками складно та небезпечно. Тварина спритно вивертається і може вкусити людину.

Биті пляшки, матове скло, леза для гоління, нафталінові кульки, луги і людське волосся в норі на кротів не діє.

Дієвим методом боротьби з ними є вкопування пляшки з-під шампанського чи вина між норами в землю шийкою вгору для створення шуму. Поставити їх неї не рівно, а під нахилом в 45 градусів. Повітря всередині завиває і лякає кротів. Такий спосіб краще діє за пропелер з пластикової пляшки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали сорти картоплі, які родять у засуху

Також можна класти в нори таблетки валідолу. Кроти не переносять їх запаху і зникають. Або порізати дощових черв'яків і посипати їх отрутою типу Анти-крот. Відразу розкласти по тунелях, щоб черв'яки ще рухалися. Цим привертають увагу кротів.

Ідея створити вертикальну грядку вперше прийшла в голову архітекторам. Вони вирішили, що озеленити реально навіть приміщення з обмеженим простором. Задум став настільки популярним, що його взяли на озброєння садоводи та землевласники.

Вертикальна грядка - це ідеальний варіант для тих, хто бажає зекономити місце на городі. При цьому висадити якомога більше рослин. Та це не єдиний аргумент на користь такої конструкції.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дієвий спосіб боротьби з кротами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути