Зміна клімату шкодить врожаям. Це довів минулий рік, коли через засуху українці зібрали меншу кількіть гродини. Найбіьше розчарувалися у картоплі.
Тому цього року люди переходять на стійкі до спеки сорти. Такою є фіолетова картоплю Блю салат. Вона такого кольору зовні та всередині завдяки високому вмісту антиоксидантів. Картопля не блякне під час приготування. Підходить для салатів, запіканок і пюре.
Бульби дозрівають за 80 днів і важать понад 100 г. Із сотки збирають 300 кг. Добре родить у посушливій місцевості.
Також не боїться засухи фіолетова картопля Солоха, жовта Тирас й червона Фотинія. На кущі виростає більш як 20 плодів.
Так само — сорти Серпанок, Скарбниця, Вимір, Рів'єра й Рокко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали наймодніші овочі цього року
Куплену насіннєву картоплю варто розрізати, щоб посадити набільшій ділянці. Бульба має бути більша за куряче яйце.
Зріз посипати попелом, щоб утворилася захисна оболонка. Він стимулює ріст паростків, підвищує стійкість. Вага половинки має бути не менше 50 грамів. Це — необхідний мінімум для живлення й утворення куща.
Розсаду городини вирощують у горщиках із добривом. Вони поступово розмокають у ґрунті й підживлюють рослини.
Це дозволяє економити гроші й час. А ще не ламаються корені при пересадці, як це траплялося після парників. Тоді всихала б третина рослин.
Коментарі