Розсаду городини вирощують у горщиках із добривом. Вони поступово розмокають у ґрунті й підживлюють рослини.
Це дозволяє економити гроші й час. А ще не ламаються корені при пересадці, як це траплялося після парників. Тоді всихала б третина рослин.
При вирощуванні у торф'яних горщиках немає втрат. Їх можна купити готові або зробити самому за тиждень до посіву насіння.
Етапи роботи:
1. Змішати коров'як без соломи, глину і волокнистий торф у пропорції 3:2:1. Додати склянку попелу й пів склянки калійної солі. Перемішати до консистенції густого тіста.
2. Води не наливати, бо ще горщики прилипнуть до форми.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали наймодніші овочі цього року
3. Металеву банку з-під консервованої кукурудзи помастити водою. Лопаткою набрати невеликий шматок підготовленої суміші. Щоб маса рівномірно розподілилася вздовж стінок, у заготівку покласти склянку меншого розміру.
4. Вийняти склянку, а форму перевернути на стіл. Зняти її і виходить торф'яний горщик.
5. Залишити на добу догори дном, аби висох. Наступного дня перевернути і сушити ще добу. Висівати у нього овочі.
Коли рослина випускає 5 справжніх листків, садити їх разом з горщиком у підготовлені ями на городі.
Вчені NASA виростили салат-латук у космосі. Після цього зробили його аналіз на Землі. Виявилося, що він має не гірший хімічний склад, ніж вирощений на планеті.
У цій зелені багато калію, натрію, фосфору, сірки та цинку.
Коментарі