Час дозрівання перцю залежить від його сорту. Зрозуміти, що перець уже готовий до збирання можна за його кольором.
У різних сортів різний колір при дозріванні. Зрілий перець може бути червоним, жовтим або біло-лимонним, пише Gazeta.ua.
Якщо перець темно-зеленого кольору, це означає, що він не дозрів і збирати його ще зарано. Можна спробувати перець на смак. Недозрілий нагадуватиме траву, а його стінки будуть занадто тонкими.
Є два види стиглості перцю - технічна і біологічна. При технічній стиглості його можна прибирати з грядок для подальшого зберігання. У такому стані перець зазвичай зелений. Однак, колір може бути темним, світлішим або зелено-білим. На цій стадії овоч рідко стає жовтим.
Біологічна - це вже справжня зрілість перцю. Він уже може бути різних кольорів: і яскраво-жовтого, й червоного, помаранчевого та інших.
Гострий перець
Гострий перець прибирають з грядок, коли він досягне повної зрілості. Стручки можуть стати червоними, помаранчевими або жовтими. Зберігають гострий перець в особливих умовах. Чим стигліший плід, тим він буде гіркішим. Але через природну гіркоту він майже не схильний до гниття. Якщо хочете, щоб перець був не дуже гострим, можна зірвати стручки, поки овоч ще не дозрів. Гострий перець дозріває переважно за 2-3 місяці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Починають збирати перший врожай овочів: посівний календар на липень
Болгарський перець
Стиглий болгарський перець дуже погано зберігається. Тому його доведеться або відразу їсти, або переробляти. Зважаючи на це, радять збирати стручки, які знаходяться у фазі технічної стиглості. Вона настає приблизно за 2-2,5 місяці після того, як з'явилися сходи. На цей час стручки досягають потрібного розміру, але ще не мають відповідного забарвлення. Технічно стиглий перець може лежати до двох місяців або навіть більше.
За цей час стручки дозрівають, не втрачаючи харчових і товарних якостей. Зрілість із технічної стане біологічною за декілька днів або тижнів. Це залежить від температури повітря. Чим вона вища, тим швидше дозріває перець. Довго його можна зберігати при температурі від +7 до +10℃ в період дозрівання.
Солодкий перець
Солодкий перець збирають тоді, коли він уже біологічно дозрів. Але довго зберігати його не можна. Тому краще зібрати перець за технічної стиглості й покласти на зберігання. За два місяці він дозріє. Щоб перець швидше достиг, тримайте його в добре освітленому місці.
У липні на городі не лише збирають урожай ягід, зелені, деяких фруктів та овочів. Ще можна встигнути посіяти деякі культури, щоб до осені отримати непоганий урожай. Але зробити це потрібно на початку місяця.
Для того, щоб урожай помідорів був якісним і багатим, за ними потрібно правильно доглядати. Важливо оприскувати та поливати помідори необхідними поживними речовинами на кожному етапі вирощування.
Коментарі