пʼятниця, 30 червня 2023 02:20

Чим поливати помідори, що був багатий урожай: корисні поради

Чим поливати помідори, що був багатий урожай: корисні поради
Для поливу помідорів на різних етапах можна приготувати різні розчини. Фото: apteka-sadivnyka.ua

Для того, щоб урожай помідорів був якісним і багатим, за ними потрібно правильно доглядати.

Важливо оприскувати та поливати помідори необхідними поживними речовинами на кожному етапі вирощування. Кілька дієвих порад зібрала Gazeta.ua.

Зокрема, досвідчені городники рекомендують обприскувати помідори спеціальним розчином. Потрібно у відрі води розвести 5-10 грамів борної кислоти. Цією сумішшю слід обприскувати помідори, особливо тоді, коли на них уже з'являться квітки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим підживити помідори, щоб швидше дозріли

Для кращого цвітіння помідори потрібно поливати сумішшю з кількох компонентів. Розведіть у літрі молока 30 крапель йоду. Ретельно перемішуючи, додайте столову ложку перекису водню. А отриманий розчин розведіть у 9 літрах води.

Можна також у трьох літрах води ретельно розмішати 300 грам попелу й прокип'ятити суміш протягом півгодини. Далі настій переливають у відро, додають мило й дають настоятися протягом доби.

Для того, щоб добре формувалась зав'язь, помідори рекомендують кропити розчином йоду. Для цього потрібно до літри води додати склянку нежирного молока та п'ять крапель йоду. Розчин ретельно перемішати й обробити ним помідори.

Щоб томати гарно плодоносили, їх можна поливати розчинами з органічними добавками. Для цього у воду для поливу додають попіл, дріжджі, гумат або йод.

Більшість городників упевнена, що після дощу посадки вже можна не поливати. Однак, експерти вважають, що після дощу ґрунт стає м'якшим і краще вбирає вологу.

Під час поливу вода проникає глибше, а отже, створюються всі умови для того, щоб земля накопичила запас вологи, достатній для рослин.

Зараз ви читаєте новину «Чим поливати помідори, що був багатий урожай: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути