
Базилік не лише вигідно підкреслює смак більшості страв, але і є лікарською рослиною. Має жарознижувальні, імуностимулюючі та бактерицидні властивості. Чай з базиліком покращує травлення, тому така рослина ніколи не буде зайвою у домі.
Дачники, які мають власну землю, зазвичай вирощують молоді паростки на своєму городі. Потім викопують їх із землею та пересаджують у горщики. Це один із найбільш надійних способів. У такому разі рослина не травмується, велика ймовірність, що приживеться та швидко зацвіте.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зелень на кухні: як стильно розмістити горщики
Вирощувати можна і за допомогою живців. Слід лише зрізати бічні пагони та поставити паростки у воду. Протягом семи днів паросток дасть коріння. Після чого його можна пересаджувати. Через кілька тижнів слід очікувати перший врожай.
Поживний субстрат можна купити готовий, або ж приготувати самостійно, змішавши в рівних частинах вермикуліт, перліт і торф.
Їсти свіжу петрушку, збагачену корисними речовинами й позбавлену нітратів можна не лише влітку, але й восени та навіть взимку. Для цього зелень вирощують в домашніх умовах - на підвіконні. Виростити петрушку можна і з насіння. Досвідчені садівники обирають ранньостиглі сорти, які дають урожай через 10-14 днів.
Коментарі