Ексклюзиви
неділя, 01 вересня 2024 08:00

Картопля зберігатиметься до наступного літа: кілька секретів

Картопля зберігатиметься до наступного літа: кілька секретів
Для картоплі важливо створити правильні умови зберігання. Фото: freepik.com

На початку осені городники активно займаються збиранням урожаю картоплі. У цей час важливо закласти її на зберігання так, щоб вона залишалася якісною до весни або навіть до літа.

Для цього потрібно знати кілька секретів. Наприклад, вміти правильно використовувати природні засоби для зберігання картоплі, пише Gazeta.ua.

Щоб картопля зберігалася якнайдовше, можна, зокрема, покласти поруч листя горобини. Воно має бактерицидні властивості, які допомагають запобігти гниттю картоплі. Листя горобини поглинає зайву вологу. Це також сприяє тривалому зберіганню. Для цього достатньо покласти кілька листків горобини в ящики із картоплею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопля не проросте до весни: хитрість, яка збереже овоч до нового врожаю

Допомогти також може буряк. Він поглинає зайву вологу та захищає картоплю від надмірної вологості, яка може призвести до гниття. Потрібно покласти шар буряка зверху на картоплю в ящику. Це допоможе продовжити термін її зберігання.

Важливо також забезпечити оптимальні умови в приміщенні, де зберігається картопля. Зокрема, слід влаштувати хорошу вентиляцію в погребі або підвалі, де зберігається картопля. Це допоможе уникнути надмірної вологості та попередить утворення плісняви.

Важливо пам'ятати, що ідеальна температура для зберігання картоплі - близько +5℃. Таку температуру слід підтримувати стабільною, щоб уникнути проростання або псування картоплин.

У погребі добре тримати урожай взимку. Але слід подбати, щоб запаси надійно зберігались.

Зокрема, серйозною проблемою можуть стати миші. Gazeta.ua наводить кілька ефективних природних засобів від шкідників у погребі.

Зараз ви читаєте новину «Картопля зберігатиметься до наступного літа: кілька секретів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути