середа, 14 квітня 2021 08:00

Як приманити бджіл в садок для запилення цвіту

Як приманити бджіл в садок для запилення цвіту
Мед - чудова приманка для бджіл. Фото: Lukas from Pexels

Для запилення цвіту в садок приманюють бджіл. На великих господарствах встановлюють вулики. Якщо ж дерев не багато, одну із гілок змащують медом, або готують суміш із доступних та натуральних інгредієнтів.

"Для приманки бджіл в літрі кип'яченої води розчиняю кілограм цукру, охолоджую рідину до кімнатної температури й додаю в неї квіти плодових дерев. Напій настоюю шість годин. Після цього змащую ним стовбур дерева", - розповідає Світлана Чичановська, садівниця із Мелітополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова йде обертом: 7 вражаючих перших квітів

Якщо ж часу мінімум, а вдома достатньо меду, його наносять на одну із гілок дерева. Достатньо чайної ложки. Садівники кажуть, на нього точно злетяться бджоли й заодно запилять плодові.

У кінці цвітіння фахівці радять вручну, або за допомогою секатора проріджувати суцвіття. Видаляють малі бокові квіти. На дереві має залишитись 15-20 % загальної їх кількості. Якщо цього не встигли зробити, то проріджують зав'язі. Залишають на відстані 10-12 см один від одного на зерняткових культурах і 5- 6 см - на кісточкових. Завдяки цьому плоди зможуть повноцінно розвиватися й не заважатимуть один одному.

Зараз ви читаєте новину «Як приманити бджіл в садок для запилення цвіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути