Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2017 14:07

7 найкорисніших кімнатних рослин

7 найкорисніших кімнатних рослин
фото: Opogode.ua

У приміщеннях, де люди проводять багато часу, садоводи радять поставити не менше трьох кімнатних рослин. Вони очищують повітря від пилу й мікробів, збагачують його киснем. Ось підбірка найкорисніших кімнатних рослин.

Хлорофітум – чемпіон з "оздоровлення приміщень". Поглинає шкідливих гази і неприємні запахи за кілька годин. Діє як очисник повітря. Якщо у горщики покласти активоване вугілля, властивості вазона збільшаться. Ця кімнатна рослина вбиває й шкідливі бактерії.

Герань. Корисні ефірні масла, що виробляє рослина, мають заспокійливу дію. До того ж, вона дезінфікує приміщення й відганяє мух. А ще герань всмоктує вологу й чадний газ.

Лавр корисно тримати в спальні. Цей невеликий вічно-зелений кущик вбиває мікроби й добре впливає на людей із серцево-судинними недугами. Сприятливо діє на кишківник та жовчний міхур.

Алое вночі виділяє кисень і поглинає вуглекислий газ, тому найкраще його вирощувати у спальні. А ще - знімає наелектризованість у квартирі. Крім того – це швидка допомога вдома. Його листки прикладають до ран, а соком лікують застуду.

Сансев'єра, або Тещин язик може знешкоджувати шкідливі речовини і бактерії. До того ж, рослина здатна підвищувати імунітет. Вона добре поглинає запахи. Позитивно впливає на діабетиків та гіпертоніків.

Бегонія - ніжна рослина з маленькими квіточками - здатна знищувати в повітрі стрептококи. Підходить для будь-яких приміщень. Її варто вирощувати в лікарнях, кімнатах літніх людей. Бо вона піднімає життєву енергію і сприяє швидкому одужанню. А ще — допомагає заспокоїтися, знімає напругу.

Лимон - убиває віруси,бореться з небезпечними бактеріями, допомагає при недугах дихальних органів. Є прекрасним засобом від депресії і втоми. Сприяє підвищенню сил. Покращує пам'ять.

Читайте також: Які вазони очистять повітря від хімікатів з клеїв та лаку

Зараз ви читаєте новину «7 найкорисніших кімнатних рослин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути