Ексклюзиви
понеділок, 08 серпня 2011 15:37
Микола Рябчук
Микола Рябчук
Микола Рябчук

Дух часу

Нещодавно в містечку Цхінвал, що кілька років тому стало столицею вигаданої Кремлем "незалежної держави", дві паралельні вулиці отримали назви Володимира Путіна та Дмитра Медведєва. Ще раніше одна з тамтешніх вулиць удостоїлася імені Юрія Лужкова. Хоча тепер, мабуть, її перепродадуть наступному спонсору.

Мене, у принципі, не дивують дрібні шахраї, які намагаються заробити на марнославстві більших. Хитрі московські попи, що вициганюють в української жлобоеліти грошенята на храми, а заразом і собі на "ролекси" та "мерседеси", не відрізняються засадничо від бєлградського мера, який відкриває в центральному парку пам'ятник Гейдару Алієву за кілька мільйонів азерських нафтодоларів. Киргизькі князьки, котрі титулують одну з тяньшанських вершин піком Путіна, поводяться приблизно так само, як і їхні малоросійські колеги, що здають московським братушкам чималий шмат кримського побережжя за бізнесові преференції для своїх корешів.

Московські попи вициганюють грошенята на храми, а заразом і собі на "ролекси" та "мерседеси"

Я розумію навіть президента Ширака, який вручає міжнародному терористу Путіну орден Почесного легіону. Та його наступника Саркозі, котрий продає цьому славетному миротворцеві високотехнологічну наступальну зброю. Гроші не пахнуть, і на Заході їх полюбляють анітрохи не менше, аніж на Сході.

Проте коли ціле журі з добропорядних німецьких інтелектуалів, майже одноголосно присуджує кремлівському карлику респектабельну премію за внесок у розвиток європейської демократії, я відчуваю, що з Європою, її демократією та інтелектуалами коїться щось справді кепське.

Цього разу під тиском громадськості німці скасували своє скандальне рішення. Проте неприємний запах лишився в повітрі. Чи то газу, чи нафти, чи, як стверджував старий Ґете, — сірки.

Зараз ви читаєте новину «Дух часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути