вівторок, 01 вересня 2020 17:00
Роман Шахрай
Роман Шахрай
Журналіст

Остання надія Італії

"9 липня 2006 року після обіду я поспав, пограв у PlayStation. Увечері виграв фінальний матч Кубка світу", – написав Андреа Пірло в автобіографії "Мислю, отже граю".

Того дня Італія в серії пенальті обіграла Францію і вчетверте стала найсильнішою командою планети. Її очолював Марчелло Ліппі – перший тренер, який вигравав Лігу чемпіонів і Кубок світу.

У його гравців із золотого складу краще виходило на полі, ніж на тренерській лаві. Капітан Фабіо Каннаваро, який узяв "Золотий м'яч", провалився в Саудівській Аравії, нині працює в периферійному Китаї. Філіппо Індзагі посів із "Міланом" 10-те місце в чемпіонаті, а згодом його звільнили зі скромної "Болоньї". Дженнаро Гаттузо протримався в "Мілані" півтора року і зганьбився у групі Ліги Європи. Очолив "Наполі" та привів його до сьомого місця. Хоча торік команда була другою. Виграв Кубок Італії, але з футболом, від якого хочеться перемкнути канал. Алессандро Неста не зміг вивести "Фрозіноне" до вищої ліги.

В італійській тренерській школі криза. Часи Арріго Саккі, Фабіо Капелло, Марчелло Ліппі, Карло Анчелотті минули. Наступники – Массіміліано Аллегрі та Антоніо Конте – фахівці якісні, але калібром нижчі. Їхня стеля – фінали Ліги чемпіонів та Ліги Європи.

Востаннє італійська команда ставала найкращою в Європі

10 років тому. Це був "Інтер" із португальським тренером

Жозе Моуріньйо.

Мозком Франції, яка програла Італії 2006-го, був Зінедін Зідан. Нині – триразовий переможець Ліги чемпіо­нів на чолі іспанського "Реала".

Мозком чемпіонів був Андреа Пірло. Остання надія Італії

Зараз ви читаєте новину «Остання надія Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути