Ексклюзивы
вторник, 01 сентября 2020 17:00
Роман Шахрай
Роман Шахрай
Журналист

Остання надія Італії

"9 липня 2006 року після обіду я поспав, пограв у PlayStation. Увечері виграв фінальний матч Кубка світу", – написав Андреа Пірло в автобіографії "Мислю, отже граю".

Того дня Італія в серії пенальті обіграла Францію і вчетверте стала найсильнішою командою планети. Її очолював Марчелло Ліппі – перший тренер, який вигравав Лігу чемпіонів і Кубок світу.

У його гравців із золотого складу краще виходило на полі, ніж на тренерській лаві. Капітан Фабіо Каннаваро, який узяв "Золотий м'яч", провалився в Саудівській Аравії, нині працює в периферійному Китаї. Філіппо Індзагі посів із "Міланом" 10-те місце в чемпіонаті, а згодом його звільнили зі скромної "Болоньї". Дженнаро Гаттузо протримався в "Мілані" півтора року і зганьбився у групі Ліги Європи. Очолив "Наполі" та привів його до сьомого місця. Хоча торік команда була другою. Виграв Кубок Італії, але з футболом, від якого хочеться перемкнути канал. Алессандро Неста не зміг вивести "Фрозіноне" до вищої ліги.

В італійській тренерській школі криза. Часи Арріго Саккі, Фабіо Капелло, Марчелло Ліппі, Карло Анчелотті минули. Наступники – Массіміліано Аллегрі та Антоніо Конте – фахівці якісні, але калібром нижчі. Їхня стеля – фінали Ліги чемпіонів та Ліги Європи.

Востаннє італійська команда ставала найкращою в Європі

10 років тому. Це був "Інтер" із португальським тренером

Жозе Моуріньйо.

Мозком Франції, яка програла Італії 2006-го, був Зінедін Зідан. Нині – триразовий переможець Ліги чемпіо­нів на чолі іспанського "Реала".

Мозком чемпіонів був Андреа Пірло. Остання надія Італії

Сейчас вы читаете новость «Остання надія Італії». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть