субота, 13 лютого 2021 17:47

Фотограф вперше побачив величезного Вогняного лева - неймовірні знімки
26

"Це неймовірне видовище! Таке відчуття, що потрапила в казку, а навколо - магія. Щоправда, дуже холодно", - жінка у чорній дублянці говорить про Фестиваль гігантських китайських ліхтарів, який відкрився на Співочому полі в Києві 12 лютого.

Вхідний квиток для дорослих коштує 150 грн, для дітей - 50 грн. У вихідні дні дещо дорожче - 200 і 75 грн відповідно.

Автор: Мицко Лілія
  Кумедне порося. Незабаром з'являться й нові інсталяції.
Кумедне порося. Незабаром з'являться й нові інсталяції.

Доріжками між сніжних заметів гуляють гості. На вході з боку Набережного шосе зустрічає відвідувачів величезний кольоровий ліхтар у вигляді самурая. Пронизує морозний вітер, падає сніг. В повітрі пахне димом від мангалів.

На схилах і пагорбах світяться понад 20 локацій на різну тематику. Тут можна знайти жителів океану, героїв аніме та стародавніх міфів, панд тощо. Невдовзі мають засвітити нових персонажів. Усього на Співочому полі упродовж місяця з'являться майже 300 ліхтарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спокусливі та знамениті - якими були актриси 90 років тому

"Дивись, мамо, це ж Панда Кунг-фу. Там недалеко є ще такі ліхтарі", - захопливо викрикує дівчинка, років 5 на вигляд.

На вулиці майже -15. Гості зігріваються глінтвейном та імбирним чаєм. Поряд із напоями продають шашлики та хот-доги, трохи далі - сувеніри та льодяники. Дитячі іграшки можна придбати від 20 до 350 грн, льодяники та карамельки - 20-40 грн.

Казкова локація відкриває Фестиваль.
Фото: Мицко Лілія
На Фестивалі представлені більше 300 персонажів.
На Фестивалі представлені більше 300 персонажів.
Інсталяція на тему "Золота рибка".
"Великодній кролик" заввишки більше 2 метрів.

"58, 57, 56", - рахує ведучий заходу й запрошує всіх до центрального майданчика, де незабаром розпочнеться фаєр-шоу від Dragon Fire Show. Таке дійство будуть влаштовувати для глядачів кожні вихідні.

"Хоч трохи зігріємось біля вогню, бо вже не відчуваю рук від холоду", - жаліється дівчина у шкіряному пуховику подрузі.

Вітер зносить маленький намет, під яким стояла апаратура. Артисти взяли в руки палиці з вогнем на кінцях. Вони немов дракони, які вивергають полум'я з пащі.

"Я прийшов сюди подивитися фаєр-шоу, а дружина захотіла побачити інсталяції", - каже Андрій у лижних рукавицях. В руках тримає фотоапарат.

"Ліхтарики неймовірно красиві. Навіть добре, що йде сніг. Це додає особливої новорічної атмосфери. Я вперше на такому фестивалі - уже зробили десятки фото", - продовжує дружина Андрія.

Найбільше всі чекають, коли ввімкнуть китайського вогняного лева - міфічний персонаж, який з часом став головним образом у Китаї. Величезна яскраво-червона інсталяція вражає розмірами та поєднанням сміливих кольорів.

Цьогоріч відкриття Фестивалю співпало із святкуванням Китайського Нового року.

"Моя улюблена локація - ось цей лев, - ділиться враженнями фотограф. - Подібних ліхтарів я ніде не бачив. Можливо, у кіно чи передачах. Цікаво, що організатори змогли створити частинку Китаю в Києві ще й у день Китайського Нового року, коли треба ставити цілі на майбутнє та мріяти", - без поспіху ходить довкола і фотографує емоції гостей.

Автор: Мицко Лілія
  "Вогняний лев" - найбільша інсталяція на Фестивалі.
"Вогняний лев" - найбільша інсталяція на Фестивалі.

Біля локацій крутяться техніки - намагаються підключити тунель із сердець і солдатиків. Охорона пильнує, щоб не пошкодили ліхтарики: вже одну інсталяцію розламали хулігани.

"Це перформанс", - сміється організатор.

Усі інсталяції майорять різними кольорами. Їх підсвічують тисячі вогників: рожеві, зелені, сині, червоні, жовті та ще безліч відтінків.

"Уважно спостерігайте за героями, - говорить ведучий, - деякі з них рухаються".

Найбільше до сніжної погоди пасує локація на тему океану. Підсвічені ліхтарями білі пагорби схожі на справжнє піщане дно. Серед інсталяцій також - "Великодній кролик", "Золота рибка", "Панда Кунг-фу". Піднімаючись вверх схилами можна знайти нові локації. Здається, що довкола чарівне місто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над Києвом літали гігантські повітряні кулі — вражаючі фото

"Ми не могли скасувати Фестиваль, адже багато часу та ресурсів пішло на підготовку, - розповідають організатори. - Окрім цього, сьогодні Китайський Новий рік. Звичайно, погода могла бути й кращою, але у нас є фуд-корти, де гості можуть випити гарячі напої та трохи зігрітися".

Одні відвідувачі приходять, інші поспішають додому. Ведучий оголошує новий виступ Dragon Fire Show.

"Як же холодно, треба було вдягти лижний костюм", - нарікають на погоду жіночки в шубах.

Подивитися на дійство можна з 17 до 22 год. Фестиваль триватиме до 28 березня.

Дата Нового року в Китаї щорічно відрізняється і припадає на другий молодик після зимового сонцестояння 21 грудня. Цього року - на 12 лютого. Для китайців це буде 4719-й рік. Гучне святкування триватиме тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Фотограф вперше побачив величезного Вогняного лева - неймовірні знімки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути