вівторок, 02 лютого 2021 18:48

Спокусливі та знамениті - якими були актриси 90 років тому
14

Злет голлівудського кінематографу 1930-1940 років залишив після себе багато культових особистостей, які ввійшли в історію.

Головною запорукою успіху тоді була сексуальність, краса та гламур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Точна копія Мерилін Монро живе в її будинку

Найвідоміші акторки тих часів були втіленням усіх цих якостей. І навіть до цього часу вони залишаються еталоном краси.

Gazeta.ua підготувала підбірку культових актрис минулого століття та пропонує читачам її переглянути.

Американська акторка Вероніка Лейк вперше з'явилася на екранах 1939 року в картині Sorority House. Справжнім проривом для Вероніки стала роль у фільмі "Мені потрібні крила", 1941-й. Особливою окрасою жінки була її зачіска, яку пізніше почали називати "гра в хованки".
Фото: pinterest.com
Лоретта Янг - акторка, яка була втіленням елегантності та краси. За чверть століття жінка знялася у понад 100 фільмах. Лоретта грала ролі в картинах найвідоміших у той час режисерів: Френк Капра, Сесіл Б. Деміль, Джон Форд і Орсон Уеллс. Найвідоміші фільми з її участю: "Дочка фермера", "Дружина єпископа".
Лауреатка 3 премій "Оскар", 4 премій "Золотий глобус", 2 нагород "Еммі", премії Британської кіноакадемії BAFTA Інґрід Берґман. Акторка грала ролі шведською, англійською, німецькою, італійською та французькою мовами. Вона знімалася у США та Європі. Найбільш відомими стали фільми "Інтермецо", "Касабланка", "Газове світло". Жінка посідає 4 місце у рейтингу 100 найвеличніших зірок кіно.
Американська акторка та танцівниця Дженніфер Роджерс (Справжнє ім'я Вірджинія Кетрін Макмет). У 1941 році отримала премію "Оскар". Популярною стала після виступів з актором кіно та танцівником Фредом Астером. Перші ролі Дженніфер отримала в 3-х короткометражних фільмах, а вже за рік підписала контракт з Paramount Pictures. Але справжній успіх прийшов до акторки після ролі у фільмі-мюзиклі "42-га вулиця" у 1933 році.
Енн Шерідан розпочала свою кар'єру в 19 років, коли навчалася у коледжі. Сестра акторки надіслала фото Енн в Paramount Pictures. Дівчина сподобалася продюсерам і її запросили в Голлівуд. Заради кіно їй довелося покинути навчання. Згодом вона підписала контракт з Warner Bros. Останньою великою її роллю стала Кетрін Гейтс у фільмі "Солдат у спідниці", 1949-го. Відомо, що зірка 4 рази виходила заміж. Вона померла від раку печінки у 51 рік.

У повоєнні 1950 роки жінки почали шукати можливість прикрасити себе чимось більш привабливим. Тоді популярною стала сукня із силуетом спідниці-дзвона, яку одягали, щоб наблизити фігуру до модних стандартів.

Зараз ви читаєте новину «Спокусливі та знамениті - якими були актриси 90 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути