пʼятниця, 31 березня 2017 23:16

Зять обікрав банківські рахунки тещі

Зять обікрав банківські рахунки тещі
Зять зняв 38 тис грн із банківських рахунків тещі. Фото: ictv.ua

Тетяну Савіщенко із Черкас обікрав чоловік дочки. Зняв гроші із всіх її банківських карток.

Банк хоче забрати у жінки будинок за борг у 38 тис грн, пише "Прочерк".

"Все почалося з того, коли моя донька зустріла хлопця і вони прийшли жити до мене. Хата є, я живу одна, то чому б ні? Однак у мене почали пропадати речі. Але спершу думала, що просто не туди їх поклала. Згодом на телефоні почали зникати смс-повідомлення. Звернулася до знайомого. А він і питає: "А хто тобі їх вимикає?". Я здивувалася, та вирішила, що це був технічний збій. Пройшов ще час і раптом мені прийшло повідомлення, що я заборгувала банку 49 гривень", - розповідає Тетяна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вам телефонують із банку". Як розпізнати телефонного шахрая

Після цього потерпіла звернулася в Приватбанк, де мала рахунки.

"Перевірили пенсійну, соціальну картки, кредитну картку - по нулях. Банк одразу все заблокував і наступного дня мене викликали у відділ безпеки. Там мені показали всі перерахунки. Виявилося, протягом місяця в мене знімали екстрені кошти. Поки я спала, вночі чоловік моєї доньки брав у мене телефон і поступово знімав кошти. Коли вже на кредит почали нараховуватись відсотки, тоді я й отримала смс-сповіщення. Служба безпеки банку порадила мені звернутися до міліції. Я написала заяву. Була здивована, що банк взагалі був в стороні, немов це його абсолютно не стосується".

Зятя Тетяни за цю крадіжку засудили до 5 років позбавлення волі. Суд зобов'язав всі кошти повернути тещі.

У прес-службі Приватбанку міста Черкаси відповіли, що борг рахують за Тетяною Савіщенко, бо вона була власником рахунків. Крім того, суд прийняв сторону фінустанови про повне відшкодування.

Щороку в результаті шахрайських дій із банкоматами українці втрачають кілька мільйонів гривень. Багато випадків – це так званий скімінг, вид банкоматного шахрайства, коли злочинці встановлюють на банкомат чи термінал самообслуговування спеціальний пристрій, який копіює дані з магнітної стрічки картки. Використовуючи цю вкрадену інформацію, злодії створюють копію картки і вже за її допомогою крадуть гроші з рахунку жертви. Але є один важливий момент: даних із магнітної стрічки недостатньо – шахраї мають знати ще й ПІН-код картки. Щоб отримати його, вони встановлюють на банкомат мікрокамеру.

Зараз ви читаєте новину «Зять обікрав банківські рахунки тещі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі