четвер, 17 серпня 2017 04:12

"Зять 10 разів на хвилину називав мамою" - стартував зворушливий фотопроект про жінок 90+

Автор: vinnitsaok.com.ua
  Вінниччина: стартував зворушливий фотопроект про жінок 90+
Вінниччина: стартував зворушливий фотопроект про жінок 90+

На Вінниччині створюють фотопроект ЛІТНІ МЕМО 90+.

Виготовлять портрети літніх жінок з коротким описом їх життя, щоб привернути увагу до їхніх потреб, пише vinnitsaok.

"ЛІТНІ МЕМО 90+ це зустрічі з жінками, яким більше 90 років. Вони народились ще в колективізацію і руйнування церков, пережили війну та голодомор, але підіймали дітей, відбудовували домівки після війни. Вдосвіта вставали до роботи, мерзли, але зігрівали всю родину", - каже керівник культурологічного проекту "Мистецькі експедиції" Людмила Гарарук.

Жінки, яким за 90 років, сміються над своєю немічністю і єдине, чого потребують – краплини уваги. Вдячні хоча би за півгодини доброї розмови. Їх залишилось по селах дуже мало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Приїжджайте поки ми ще живі" - фотограф зворушив світлинами українських селян

"Чоловік, дочка, зять, онук померли. Залишився ще один онук та правнучка. Було сім душ сім'ї і я була відрадна. Палила, варила, пекла, а тепер - нікого. Тяжко ховати дітей. І зять у мене був добрий. На одну хвилину по десять раз "мама" казав", - говорить Ольга Федорівна з села Монастирське Немирівського району.

"Чекала свого Мішу з фронту сім років. А коли прийшов, то його батьки мене не хотіли, бо була бідна. Набідилися, голі й босі. В черзі стояли по 5 раз, щоб 10 хлібин взяти на всю сім'ю. А тепер пенсію получаю, можу і дітям допомагати. Вже людям добре, все є, хіба – ледачі" - каже односельчанка 91-річна Ганна Дорофіївна.

У Полтаві проходила фотовиставка "Життя після Поранення" київського журналіста, офіційного фотографа Майдану, 25-річного Олексія Фурмана. 2,5 роки чоловік збирав фотоматеріали. Глядачам показали 40 фотографій п'ятьох поранених бійців у невимушеній обстановці: на кухні, в машині, у шпиталі, навіть у ванній кімнаті.

Зараз ви читаєте новину «"Зять 10 разів на хвилину називав мамою" - стартував зворушливий фотопроект про жінок 90+». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути