середа, 05 липня 2017 18:01

"Ці люди все-таки знаходять сили жити" - глядачів вражають портрети поранених бійців
9

До Полтави привезли фотовиставку київського журналіста
Фото: Ірина Лазаренко
До Полтави привезли фотовиставку київського журналіста
До Полтави привезли фотовиставку київського журналіста
До Полтави привезли фотовиставку київського журналіста
До Полтави привезли фотовиставку київського журналіста

У Полтаву привезли фотовиставку "Життя після Поранення" київського журналіста, офіційного фотографа Майдану, 25-річного Олексія Фурмана. 2,5 роки чоловік збирав фотоматеріали - від Євромайдану до бойових дій на Донбасі, був у Криму під час анексії. Тоді знайомився із бійцями, яких фотографував.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Виставку розгорнули в Полтавській обласній бібліотеці імені Котляревського. Глядачам показують 40 фотографій п'ятьох поранених бійців у невимушеній обстановці: на кухні, в машині, у шпиталі, навіть у ванній кімнаті. Кожен має свою історію.

"Автор уникає сенсації. Природність — його фішка. Він фотографує, так, як є. Не робить людині боляче, аби вловити "момент", - прокоментувала Ірина Білокур, координатор Полтавского центру "Вікно в Америку", що знаходиться в бібліотеці.

Олексій починав фотопроект робити за власні кошти, пізніше ним зайнявся культурный центр "America House Kyiv|. Нині ця організація підтримує виставку фінансово.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молдаван шокували фото, як виглядає війна на Донбасі

Роботи не мають підпису. Такий задум автора, аби кожен міг додумати історію.

"Найбільше мене зачепило фото бійця Олександра. Він був в АТО 2014 року. Йому відірвало ногу. На презентації у Києві він розповів свою історію. Говорив про страшні болі, неготовність наших військових психологів допомогти. Лише завдяки військовим капеланам йому вдалося перебороти страх. Він почав нове життя. Ще один боєць - Іван, двічі був травмований в АТО. Має протез руки, який постійно треба мити. В його очах показаний весь біль", - додала Білокур.

"Всередині хвилювання і я можу заплакати. Тут ми на мирній території і у нас все добре. Кадри передають атмосферу інакшості бійців. Ці люди все таки знаходять сили жити і це безмежно надихає", - сказала студентка Валерія Заїграйко, переїхала до Полтави із Алчевська Луганської області у 2014 році.

Виставка була у Херсоні, Києві. До кінця місяця буде в Полтаві.

У столиці показали красунь зі всієї України в інвалідних візках. З 15 до 29 червня в Національному музеї Тараса Шевченка діятиме фотовиставка "Нескорена краса".

Зараз ви читаєте новину «"Ці люди все-таки знаходять сили жити" - глядачів вражають портрети поранених бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути