пʼятниця, 15 лютого 2019 15:20

Жінку з Мачухів поховали з другої спроби

Жінку з Мачухів поховали з другої спроби
В Мачухах з другоїх спроби поховали жінку, рідних якої підозрюють в її побитті. Фото: Ольга Стенько

14 лютого в Мачухах Полтавського району з другої спроби поховали жінку, родичів якої підозрюють в її побитті. Відспівали біля могили на Мачухівському цвинтарі.

77-річну Лідію Іванівну з синцями на обличчі вранці 30 січня в літній кухні виявила подруга. Позвала на допомогу керівницю відділу соцзахисту та депутата сільради. Викликали поліцію та швидку допомогу.

В районній лікарні жінку оглянули. За даними поліції, рідні відмовилися від її госпіталізації — донька забрала матір додому. Журналісту Gazeta.ua жінка розповідала, що просила покласти матір на лікування, але в лікарні їй відмовили.

Поліцейські, опитавши рідних та лікарів, відкрили кримінальне провадження за залишення в небезпеці хворої жінки. Правоохоронці мали одразу провести судово-медичну експертизу. Але її відклали на невизначений термін.

Журналісти Gazeta.ua відвідали 2 лютого родину вдома. Лідія Іванівна міцно спала, тому з нею поговорити не вдалося. Виглядала хворою і лежала без постільної білизни на дивані, застеленому клейонкою. Ззовні в замок на дверях її кімнати був вставлений ключ. Донька Лариса пояснила, що це заради блага матері, бо та може встати і ходити будинком, не розуміючи, що робить.

11 лютого Лідія Іванівна померла. Довідку про смерть видала сімейна лікарка з Мачухівської амбулаторії. Невідомо, хто і як дав дозвіл на поховання без розтину, але 12 лютого рідні намагалися провести обряд. Після відспівування священиком труну збиралися везти на цвинтар. Але приїхали працівники поліції та зупинили похорон. Тоді тіло забрали на судово-медичну експертизу. Результати поки що не оприлюднюють, бо триває досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100-річних жінок грабіжники били битами

14 лютого покійну поховали на сільському кладовищі. Людей було небагато. До місця захоронення під'їхали двома невеликими мікроавтобусами. Винесли труну, поставили на табуретки. Священик Горбанівського храму прочитав молитву, запечатав труну. Провели найближчі - донька, зять, онук, племінники. І подруга, яка знайшла Лідію Левашову із синцями.

"Експертиза є в матеріалах слідства. Я не можу оприлюднювати, бо провадження триває. Слідчий в ній процесуально незалежний. Він має виконати всі завдання, прописані в процесуальному кодексі, погодити з прокуратурою, направити справу до суду. Або закрити провадження в зв'язку з відсутністю кримінального правопорушення", — пояснив керівник відділу комунікацій ГУНП в Полтавській області Юрій Сулаєв.

Слідчий продовжує опитувати свідків. За законом, досудове розслідування може тривати максимум два місяці.

Тільки-но священик відспівав 77-річну Лідію Левашову, її тіло з похорону забрали на судово-медичну експертизу правоохоронці. Подія сталася в селі Мачухи Полтавського району.

Зараз ви читаєте новину «Жінку з Мачухів поховали з другої спроби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути