
"Вся зелень зараз ходова. У ній найбільше вітамінів, яких так не вистачає весною. Зелень чудово зберігається в холодильнику у паперовому пакунку кілька днів. Тому покупці переважно беруть мікс салатів на кілограми - різного виду листя салату, руколи, щавелю на борщ. Незмінною є петрушка, кріп та зелена цибуля", - каже Gazeta.ua вінницька продавчиня Валентина Кіпоренко.
Кілограм цибулі коштує 130 грн. Пучком продають за 10 грн. Стільки ж вартує великий пучок кропу чи петрушки. Пучок одеської редиски — 20-30 грн. Кілограм листя салату коштує 100-200 грн.
"Цибуля почне дешевшати наприкінці квітня. Тоді масово винесуть на ринок з відкритого грунту. Так само поки що в ціні редиска, - додає Валентина. – Дуже помітно, що люди стали більше споживати зелень. Ще років десять тому не розуміли, що таке рукола, листя салатів, шпинати і з чим його їдять. Знали тільки про кріп, петрушку та щавель. Культура харчування в людей змінюється. Тягнуться до європейських стандартів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни впали: чому подешевшали овочі борщового набору
Українці стали частіше купувати свіжі овочі поза сезоном. Круглий рік їдять салати з огірків, помідорів, перцю.
Віддають перевагу листовим салатам. Зберігається попит на авокадо.
Коментарі