понеділок, 20 червня 2022 21:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти звели переправу на Харківщині, яку можуть використовувати - ЗМІ

Російські окупанти добудували понтонну переправу через річку Оскіл у Харківській області.

Вона знаходиться поблизу тимчасово захопленого селища Куп'янськ-Вузловий. Про це свідчить супутниковий знімок від 19 червня, який отримали у розпорядження та опублікували журналісти "Схем".

Відомо, що добудовану переправу поруч зі зруйнованим залізничним мостом зафіксував супутник Planet Labs. Журналісти показали знімки військовим експертам, які заявили, що активні будівельні і монтажні роботи завершені. Сама ж будівельна платформа з катерами відведена на безпечну відстань.

Автор: Схеми
  Військові РФ добудували переправу на Харківщині
Військові РФ добудували переправу на Харківщині

Вони назвали цю переправу альтернативою залізничному мосту, який зараз не функціонує. Росіяни вже можуть використовувати цю переправу.

Згідно знімкам, зробленим 26 травня, будівельних робіт зафіксовано не було. Перші їхні ознаки виявили 30-31 травня.

На лінії зіткнення у Харківській області ворог переважно сконцентрований на обороні. Наші захисники надійно тримають свої позиції

Росіяни продовжують тероризувати мирне населення Харкова та області. Минулої доби, 19 червня, у Харкові ворог бив по околицях міста та по Холодногірському району. Ранок 20 червня у місті також почався з ударів. За словами мера Ігоря Терехова, інтенсивність обстрілів обласного центру значно зросла.

У Балаклії двоє людей поранені. В Іванівці Ізюмського району, – троє. Також обстрілів зазнав Чугуїв - один постраждалий. У Первомайському Лозівського району, поранена дитина 13 років. У Шевченковому Куп'янського району також один постраждалий.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти звели переправу на Харківщині, яку можуть використовувати - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути