понеділок, 20 червня 2022 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

На Харківщині ворог перейшов до оборони. ЗСУ надійно тримають позиції

На Харківщині ворог перейшов до оборони. ЗСУ надійно тримають позиції
ЗСУ продовжують тримати оборону на Харківському напрямку. Фото: Генштаб

На лінії зіткнення у Харківській області ворог переважно сконцентрований на обороні.

Наші захисники надійно тримають свої позиції. Про це заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

"Вкотре закликаю усіх бути обачними - ворог підступно дистанційно мінує великі території далеко від лінії фронту. Не перебувайте без нагальної потреби в полях, на узбіччях доріг, не відвідуйте лісосмуги", - наголосив він.

Протягом минулої доби у Харкові ворог бив по околицях міста та по Холодногірському району. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Росіяни продовжують тероризувати мирне населення. Ранок у місті також почався із ударів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог не допускає просування ЗСУ під Харковом

"У Люботині ракетами обстріляли школу. Попередньо, постраждалих немає. В Богодухівському районі обстріляне с. Баранівка, пошкоджено приватний будинок", - написав Синєгубов.

Додає, що у Балаклії двоє людей поранені. В Іванівці Ізюмського району, – троє. У тому числі діти 13 та 14 років.

Також обстрілів зазнав Чугуїв - один постраждалий. У Первомайському Лозівського району, поранена дитина 13 років. У Шевченковому Куп'янського району також один постраждалий.

"У Ізюмському районі досі триває ліквідація пожежі на нафтопереробному підприємстві, яке зазнало удару російських окупантів 18 червня. У с. Циркуни, Харківського району, місцевий чоловік 74 років підірвався на російській міні. Госпіталізований з пораненнями", - підсумував Синєгубов.

На Ізюмщині ворог готує нові спроби наступу в напрямку Слов'янська. Наші захисники героїчно тримають оборону й завдають окупантам відчутних втрат.

Радник голови Офіса президента України Олексій Арестович заявив, що Харків знову став прифронтовим містом і перебуває під загрозою з боку російських військ. Місту загрожує угруповання з п'яти-семи батальйонно-тактичних груп армії РФ, зосереджених поблизу кордону.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині ворог перейшов до оборони. ЗСУ надійно тримають позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути