неділя, 02 квітня 2017 01:03

Заборонили побори в школах: що змінилося за 100 днів

Автор: 0352.ua
  Заборонили побори в школах
Заборонили побори в школах

У місті Козятин Вінниччини мер Олександр Пузир 3 місяці тому заборонив побори у школах та дитсадках. Гроші на поточні ремонти, побутову хімію та купівлю оргтехніки знайшли у міському бюджеті завдяки децентралізації.

"Батьки не натішаться. Раніше ішли на збори, то знали, що треба здавати гроші. Ми виділяємо кошти щоквартально. Гроші поступають на банківський рахунок школи чи дитсадка. Розрахували 150 гривень на дитину. Тепер директор планує витрати і спокійно може купити фарби на ремонт чи навіть одну-єдину лапочку. Єдине, він має звітувати - надати чек з магазину", - говорить Gazeta.ua Олександр Пузир.

У школи закупили плазмові телевізорі та м'які меблі.

"Діти на перерві виходять у коридор, де стоять м'які куточки. Всідаються і дивляться телевізор. Показують відео-проекти учнів. Або вмикають музику і діти танцюють" - каже Пузир.

У Козятині 6 шкіл та стільки ж дитсадків.

"До цього часу благодійні внески у школах були незаконні. Гроші намагалися проводити через батьківський комітет, де голова згодом звітував про витрати. Але контролю, як такого, не було. Тепер цього немає. Завдяки децентралізації у нас збільшився бюджет. Пішли великі вливання в освіту. І на поточні ремонти, побутову хімію чи на якісь інші господарські потреби ми можемо виділяти гроші", - додав міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи вестимуть облік свого бюджету

Криворіжець Віталій Фурманюк судиться зі школою №89 проти збору грошей. Суддя розглянув справу, але судовий процес не почав. Чоловік звернувся в апеляційний суд.

Перед цим просив голову батьківського комітету 89-ї школи надати чеки про виконану роботу і придбані товари. Чеки так і не побачив. Надали аркуш паперу з написаними від руки даними. Каже, до батьківського комітету неможливо звернутися документально, тому що це незареєстрована організація.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили побори в школах: що змінилося за 100 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути