пʼятниця, 16 червня 2017 13:38

Заборонили діяльність проросійської організації, учасники якої "чекали російську визвольну армію"

Заборонили діяльність проросійської організації, учасники якої "чекали російську визвольну армію"

Окружний адміністративний суд Дніпра заборонив громадську організацію "Союз радянських офіцерів". Задовольнили позов міського управління юстиції.

Суд виніс рішення, вивчивши матеріали і вислухавши показання свідків щодо подій березня 2014 року, повідомляє "Радіо "Свобода". За словами свідка у справі, в березні 2014 року це громадське об'єднання "здійснювало дії, спрямовані на ліквідацію незалежності України, закликало сусідню державу в порушенні суверенітету і територіальної цілісності України".

"Вони продовжували свою протиправну діяльність навіть в травні 2017 року, коли 9 травня біля пам'ятника Генералу Пушкіну загрожували жінкам з українською символікою розправою шляхом насильницьких дій", - повідомила свідок Людмила Кострюкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, як російські спецслужби використовували соцмережі

За словами іншого свідка, в березні 2014 року на мітингах члени організації заявляли, що чекають "російську визвольну армію".
Раніше "Союз радянських офіцерів" звинувачували в закликах до повалення влади і проросійської пропаганди - зокрема, в тому, що в березні 2014 року члени організації піднімали на флагштоку перед будівлею міської ради російський прапор.

Керівник "Союзу радянських офіцерів" Віктор Марченко заявив, що вважає звинувачення проти організації необґрунтованими. Не заперечує, що навесні 2014-го піднімав російський триколор у мерії, але виключно "в знак дружби України і Росії": мовляв, опоненти в цей час також використовували неукраїнську символіку - прапори Євросоюзу.

Позов до суду щодо заборони діяльності організації зареєстрували в червні 2014 року.

1 і 9 травня в Дніпрі відбулися мітинги, ініційовані організацією "Союз радянських офіцерів". Учасники заходів при цьому використовували червоні прапори і "георгіївські" стрічки.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили діяльність проросійської організації, учасники якої "чекали російську визвольну армію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути