субота, 25 серпня 2018 04:15

Заборонили цирк з тваринами

Вінницька міська рада підтримала петицію вінничан і заборонила розміщувати у місті заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами.

Відтепер циркова шоу-програма буде проходити без екзотичних диких тварин.

Автор: facebook
  Зоозахисники подали петицію після того, як до Вінниці приїхав пересувний цирк. З вольєру втекла слониха Майя. Вона блукала вулицями Вишеньки.
Зоозахисники подали петицію після того, як до Вінниці приїхав пересувний цирк. З вольєру втекла слониха Майя. Вона блукала вулицями Вишеньки.

Таке рішення прийняли депутати міської ради на черговій сесії.

1 серпня активісти зареєстрували петицію до Вінницької міської ради. Вимагали припинити надавати дозвіл на розміщення таких цирків-шапіто на території міста. Буквально за добу петиція набрала 369 голосів із 350 потрібних.

Зоозахисники подали петицію після того, як до Вінниці приїхав пересувний цирк. З вольєру втекла слониха Майя. Вона блукала вулицями Вишеньки.

Це набуло широкого розголосу у соціальних мережах і медіа та викликало обурення вінничан, які провели декілька пікетів проти знущання над тваринами.

Активісти переконані, перевезення тварин, їх дресирування і утримання в тісних вольєрах не є гуманними. І їх використовують суто для заробітку.

У багатьох країнах Європи - Австрії, Польщі, Великобританії, Бельгії діє заборона на використання диких тварин у цирках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорно-бура лисиця, змії та шиншили — чоловік створив удома незвичний зоопарк

Журналісти одного з інтернет-видань провели розслідування. З'ясували, цирк, який в липні гастролював у Вінниці, незаконно експлуатує слониху-утікачку. Після багаторічної роботи у цирку Берліна вона мала бути передана на реабілітацію у зоопарк Карлсруе. Про це їм повідомили німецькі зоозахисники з організації "Aktionsbündnis - Tiere gehören nicht zum Circus".

"Місто Вінниця позиціонує себе як європейське місто, а в багатьох європейських містах ще з 2002 року прийняли рішення про заборону використання дресированих тварин у цирках шапіто. У 2016 році таку ініціативу підтримали й українські міста Київ, Львів, Рівне, Луцьк. Там рішеннями міських рад було заборонено перебування на території міст цирків-шапіто з тваринами. На сьогоднішній день такі стихійні цирки із тваринами перебувають на території України із документами про приватну діяльність або окремих юридичних осіб", - зазначає директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

До вінницького Подільського зоопарку привезли ще одного верблюда. Він переселенець з Донеччини. Жив у приватному зоопарку.

Коли почалися бойові дії, його привезли на Вінниччину у місто Іллінці. Там поселили у вольєрі поблизу невеликого кафе.

Верблюда назвали Бязиком. Він має білоруське коріння.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили цирк з тваринами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути