Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2018 04:15

За експортера українських горіхів внесли рекордну суму застави

Автор: ТСН
  Вінниця: за "наглядача" горіхового бізнесу внесли рекордні 50 мільйонів застави
Вінниця: за "наглядача" горіхового бізнесу внесли рекордні 50 мільйонів застави

Начальнику Фіскальної служби у Вінницькій області Руслану Осмоловському оголосили про підозру за створення злочинної організації, в яку увійшли підприємці та податківці. Начебто збитки від їхньої контрабанди становлять 305 млн гривень.

Разом з ним підозру отримав і керівник однієї з вінницьких фірм, яка була начебто замішана у контрабанді горіхів, пише 20 хвилин.

Його затримали і встановили суму застави у 50 мільйонів гривень. Це майже 2 мільйони доларів, зважаючи на нинішній курс. Ці гроші внесли.

"Вони організували схему ухилення від податків. У 2015–2016 роках члени цієї злочинної організації забезпечили призначення на найбільш важливі посади в органах ДФС України своїх представників. Організували таким чином систему управління, у якій учасники злочинної організації мали вплив на прийняття всіх важливих рішень", - сказав раніше Генпрокурор України Юрій Луценко.

Ніяких прізвищ не прозвучало. З власних джерел, мова, можливо, йде про Володимира Заскіна.

Його дружина Ілона очолювала вінницьку податкову. А самого Володимира завжди вважали "смотрящим" за прибутковим горіховим бізнесом. Він і сам був директором та засновником підприємств-експортерів грецьких горіхів: ТОВ "Євро Рал" та ТОВ "Вінекспорт". За Заскіна внесли заставу 50 мільйонів гривень.

Перед цим у Вінниці було "гаряче". Дев'ятого липня у Руслана Осмоловського проводили вдома обшуки. І як повідомив журналісту сам податківець, у нього вилучили телефон і зарплатну карту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Фіскальній службі проводять обшуки

Сторона захисту розцінює вихід правоохоронних органів у інформаційний простір із заявами та повідомленнями про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень начальником Головного управління ДФС у Вінницькій області Русланом Осмоловським грубим порушенням презумпції невинуватості та Конвенції про захист прав людини.

Адвокат Руслана Осмоловського Валерія Зарубіна зазначає, повідомлення про підозру є неконкретним та необґрунтованим/

Що стосується збитків у розмірі 305 млн грн, то органом досудового розслідування не враховано, що діюче законодавство України передбачає настання лише адміністративної, а не кримінальної відповідальності за умисне ухилення від повернення валютної виручки.

Зараз ви читаєте новину «За експортера українських горіхів внесли рекордну суму застави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути