Ексклюзиви
середа, 13 березня 2019 16:48

"Варили Путін Х**ло, а вийшов "Франц Йосиф" - показали, як виготовляють крафтове пиво
12

Пивоварка показала всі етапи виготовлення пива
Фото: Валерій Шмаков
Пивоварка показала всі етапи виготовлення пива
Пивоварка показала всі етапи виготовлення пива
Пивоварка показала всі етапи виготовлення пива
Пивоварка показала всі етапи виготовлення пива

Сорт і якість пива залежить від типу дріжджів. На крафтових пивоварнях працюють із різними штамами, завдяки чому пиво виходить смачне і різноманітне. Юліана Волошин, яка варить львівське пиво "Правда", провела екскурсію для кореспондентів Gazeta.ua на виробництві і показала, як із солоду, хмелю та дріжджів виготовляють "Путін Х**ло", "Песиголовці", "Фрау Ріббентроп" та інші.

"Варіння одного сорту пива триває переважно 8 годин. Ще два-три тижні - бродіння та дозрівання, - розповідає пивоварка. - Розпочинаємо з етапу затирання - змішуємо підігріту воду і подрібнений солод протягом години. На етапі затирання формується сусло. Далі перекачуємо отримане у фільтраційний апарат, в якому відділяємо від сусла дробину або жмих (це вже корм для тварин). Сусло повертаємо в перший чан, де кип'ятитиметься з хмелем. Хміль надає пиву смаку і аромату, має антибактеріальні властивості. Далі - кипятіння у вірлпулі. Вірлпул перекладається як вихор. Всередині утворюється гірка із нерозчиненими частинками, які залишаються у вірлпулі, а пиво перекачується в інший чан".

Далі відбувається охолодження продукту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Срібні монети і кухлі - у підвалі пивбару знайшли скарб

"Гаряче сусло за допомогою теплообмінника охолоджується в середньому до 20 градусів, але це коригується відповідно до сорту пива, щоб дріжджі мали комфортні умови для бродіння. Бродять у циліндро-конічному танку. Це ємність, нижня частина якої - конус, а верхня - циліндр", - каже пивоварка.

Розповідає курйозний випадок, як одного разу варили пиво "Путін Х**ло", а вийшло зовсім інше, бо глянули у графік варок на інший тиждень і додали трохи інші інгредієнти. Пиво назвали "Франц Йосиф".

Дівчина самостійно зварила вже більш ніж 30 тис. літрів пива за два роки роботи на пивоварні.

Театр пива "Правда" у Львові увійшов у список 10 найкращих пивних закладів світу за версією відомого британського видання Гардіан. Особливу увагу експертів привернув один із фірмових напоїв пивоварні з красномовною назвою Putin Huilo.

Також у них можна придбати пиво із нинішнім та колишнім президентами США Дональдом Трампом та Бараком Обамою, прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, а також канцлером Німеччини Ангелою Меркель на етикетці.

Зараз ви читаєте новину «"Варили Путін Х**ло, а вийшов "Франц Йосиф" - показали, як виготовляють крафтове пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути